از روزهای آغازین سال 1315 حکومت پهلوی در لارستان اقدام به اجرای طرح كشف حجاب و استفاده از كلاه پهلوي میکند.
مستندات تاریخی نشان می دهدکه حکام لارستان اجرای این طرح را از لار و اوز آغاز میکنند. در شهرهای لار و اوز پس از آنکه جلساتی برای تشویق مردم به کشف حجاب و کلاه پهلوی برگزار میشود، عملاً نتیجهای حاصل نمیشود و با وجود اینکه مخالفت علنی با این طرح پیامدهای خطرناکی برای مدعوین داشته در برخی موارد مقاومت علنی دیده میشود.
عدم پیشرفت این طرح بخصوص در شهر لار موجب بازخواست فرماندهی شهربانی لار از سوی حکام شیراز میشود. فرماندهی شهربانی برای اجرای اوامر مرکز، تجار و معتمدین شهر لار را چند نوبت در باغ ملی این شهر گرد هم جمع میکند تا از طریق آنها موضوع کشف حجاب را پیش ببرد؛ اما گزارشهای محرمانهی شهربانی حاکی از آن است که موفقیتی در این مورد کسب نمیشود.
از میان سطور گزارشهای شهربانی لار چنین برمیآید که زنها با ابداع حجابی جدید که از چادر پوشیدهتر بوده با کشف حجاب مقابله میکنند. زنهای تجار از خانه بیرون نمیآیند. بانوانی که از روستاهای اطراف میآیند لباس سنتی خاص خود را دارند و این موضوع تلاش ماموران برای تغییر فضای جامعه را با مشکل مواجه می کند.
برخی از زنها که به دلیل فقر در خیابانها به تکدی مشغول هستند توان خرید لباس مدرن را ندارند. شهربانی لار اعلام میکند که پاسبان کافی برای اجرای اوامر حکام تهران را ندارد. سرانجام رئیس شهربانی لار تعویض میشود؛ اما در اصل موضوع تغییری ایجاد نمیشود.
در اوز یکی از کسانی که نامه دعوت به جلسه را پاره می کند و در جلسه با لباس سنتی حضور مییابد دستگیر و به شیراز فرستاده میشود.
در مورد روند اجرای طرح کشف حجاب در لارستان مجموعاً 25 سند مشتمل بر مکاتبات شهربانی لار با شیراز و بالعکس در مرکز اسناد ملی وجود دارد که مطالعهی محتوای آنها گویای فضای اجتماعی لارستان در آن دوران است.